15 June 2016 admin

Lean Management – wdrożenie producent żywności FMCG


fmcg

Projekt dla klienta specjalizującego się w produkcji wyrobów spożywczych.


leanpartnerlogosmall

Produkcja wyrobów piekarniczych

Branża: FMCG,
Produkcja,
2012

Cel Projektu


Optymalizacja produkcji na liniach – wyroby piekarnicze.

Efekt Projektu


Dzięki przeprowadzonym warsztatom szkoleniowym oraz wdrożeniu narzędzi Lean Manufacturing takich jak 5S i SMED oraz wprowadzeniu zasad pracy standaryzowanej udało się podnieść efektywność procesów i wypoziomować produkcję w danym obszarze.

Dzięki zastosowaniu rozwiązań systemowych udało się podnieść produktywność o blisko 25% w czasie zaledwie kilku dni wdrożenia.

Projekt wygenerował 150 000 zł zysku / rok.

Zakres Projektu


Wdrożenie:

  • Zasad pracy standaryzowanej.
  • 5S na stanowiskach pracy operatorów oraz system audytowania i premiowania.
  • Praca zgodna z zasadami przepływu jednej sztuki / minimalnej partii.
  • Wprowadzenie instrukcji stanowiskowych .
  • Wprowadzenie zasad jakości wbudowanej w proces, jakości u źródła.
  • Wdrożenie Problem Solving w obszarze projektowym.

150 000 zł

Zysk z projektu / rok.

1 miesiąc

Czas trwania projektu.

110 osób

Liczba pracowników.




poprzednie wdrożenie Poprzednie wdrożenie

Operator lotniczych przewozów pasażerskich


menu-icon-wszystkiewdrozenia Wszystkie wdrożenia

następne wdrożenie Następne wdrożenie

Firma z branży BPO ASSISTANCE / CALL CENTER


SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI